spełniłem obywatelski obowiązek
Kłopoty ze zdjęciem tapicerki drzwi
Zwiń
X
-
Kłopoty ze zdjęciem tapicerki drzwi
Ostatnio chciałem zobaczyć co się dzieje za tapicerką drzwi i przygotować je do wygłuszania. Pojawił się problem wszystko robilem zgodnie z książką "Sam naprawiam..." ale problem pojawił się gdy tapicerkę trzeba wyjąc z miejsca gdzie ona styka się z szybą ( tam gdzie szyba się chowa). Czy ktos wie jak to latwo z tamtą wydostać zeby nic nie polamac?? z gory dzięki.
Octavia 1.9 TDI ASV 2004---> FOTKI
Była Fabia 1 1.4 MPI CLASSIC
Jest O1 1.9 TDI ASV DRIVE
Jest RAPID 1.2 TSI CJZD 110 KM RM 2016
-
-
Ja niedawno zdejmowałem z tylnych drzwi i tam najłatwiej ją zacząć zdejmować od prawej strony (od środka auta) trzeba ją mocna pociągać do góry i zacznie wychodzić najlepiej jedną ręką trzymać z boku a drugą od dołu, jeżeli są to tylne drzwi to po wyjęciu przycisku otwierania szyby można tam wpakować trzy palce i pociągnąć do góry .The Gent
Komentarz
-
-
Tak się składa, że ja u siebie też demontowałem nie tak dawno.
Po odkręceniu wszystkich śrub, ściągnij jeszcze ten trójkącik gdzie jest regulacja ręczna lusterka bądź jak u mnie nie ma regulacji tylko jest głośniczek (wystarczy pociągnąć do siebie, trzyma się na 2 bolczykach plastikowych) i wtedy tapicerkę lekko od dołu odchylając pchaj do góry. Schodzi ładnie, pięknie
Komentarz
-
-
roLLo, Jeżeli odkręciłem śrubkę pod klamką, jeżeli odkręciłeś śruby z mocowania na zamknięciu drzwi, to musisz do góry pociągać całą tapicerkę. Wyjdzie bez problemu,.
Mi najwięcej problemu przysporzyło zdjęcie plastiku w miejscu gdzie zamykamy drzwi (za co ciągniemy) w drzwiach przednich kierowcy.. jakieś 20 minut się męczyłem o co tam może chodzić..
Komentarz
-
Komentarz